Transfervrij vertrek bij De Graafschap: 'Jordy wil naar Eredivisie of buitenland'

10 juni om 08:12
Laatste update: 10 juni om 09:01

Jordy Tutuarima zal De Graafschap transfervrij verlaten. "Het aanbod van De Graafschap was goed, maar niet onderhandelbaar", laat zaakwaarnemer Menno Groenveld weten.

De Graafschap legde bij Tutuarima een voorstel neer om zijn aflopende contract te verlengen, maar daar heeft de linksback uiteindelijk niet op gereageerd. Hij zal de club na vier seizoenen transfervrij verlaten.

"Jordy vertrekt bij De Graafschap omdat hij andere ambities heeft", zegt Groenveld tegen VoetbalPrimeur. "Hij wil graag bij een mooie club in de Eredivisie of het buitenland spelen. De aanbieding van De Graafschap was goed, maar niet onderhandelbaar."

"Jordy wilde er nog niet op ingaan en zijn tijd nemen om een goede keuze te maken. De Graafschap gaf hem die tijd niet. Hij heeft een mooie tijd gehad, maar het is tijd voor iets nieuws", zegt Groenveld.

Tutuarima nam op Instagram al afscheid van De Graafschap. 'Ik wil iedereen bedanken die De Graafschap jaar in en jaar uit gesteund hebben. En daarmee ook gelijk mij en mijn gezin. En dat zal ik nooit vergeten. Deze mooie club zal dan ook altijd speciaal voor mij zijn. Nogmaals bedankt en ik hoop dat jullie zo snel mogelijk terug zullen keren waar jullie horen en dat is de Eredivisie.'

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jordy Tutuarima ⚽️🌱 (@jtutuarima)