Sneijder: 'Afwezigheid Babel vond ik een grotere verrassing dan Ihattaren'

10 juni om 09:12

Voor Wesley Sneijder kwam de afwezigheid van Ryan Babel bij het Nederlands elftal als een grote verrassing. Hij rekende erop dat de aanvaller van Galatasaray ook nu weer bij de selectie zou zitten, maar bondscoach Frank de Boer liet hem thuis.

Sneijder krijgt van Voetbal International eerst de vraag of Mohamed Ihattaren erbij had moeten zitten. "Nee. Die keuze snap ik volkomen. Davy Klaassen maakt veel meer aanspraak op de nummer 10-positie", reageert hij. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Polen

  • logo

    Nederland

"Wijnaldum zie ik toch meer als box-to-box-speler op het middenveld. Maar Ihattaren heeft te weinig laten zien om een selectie te rechtvaardigen. Van alle kandidaten heeft hij de meeste creativiteit. Maar voor een plek in de Oranje-selectie moet je dat vaker laten zien dan hij heeft gedaan. Ongeacht de mogelijke oorzaken. En als Ihattaren hierdoor alsnog voor Marokko wil spelen, is dat zijn eigen keuze", zegt de recordinternational van het Nederlands elftal.

Vervolgens komt 69-voudig international Babel ter sprake. Zijn afwezigheid verraste Sneijder. "Dat vond ik een grotere verrassing dan dat Ihattaren werd gepasseerd. De inbreng van Ryan binnen de groep is geprezen. Misschien is het – hoe vervelend ook voor Ryan – een signaal over de wijze waarop de bondscoach wil gaan spelen."

Sneijder denkt dat ervaren spelers belangrijker zijn dan menigeen soms denkt. "Er wordt vaak lacherig over gedaan, maar wat meestal wordt bedoeld is: ervaring op het hoogste niveau. En dat is gewoon hartstikke belangrijk bij een groot toernooi. Het merendeel van deze selectie heeft nog nooit een EK of WK meegemaakt. Dan is het prettig om een paar routiniers te hebben die de onervaren jongens kunnen vertellen wat ze te wachten staat."