PEC Zwolle haalt nieuwe doelman: 'Bedoeling dat hij de strijd aangaat met Lamprou'

10 juni om 11:57

PEC Zwolle gaat zich versterken met Kostas Lamprou, maar heeft in de tussentijd ook beet bij een andere keeper: de twintigjarige Jasper Schendelaar komt over van AZ.

Het contract van Schendelaar in Alkmaar werd niet verlengd, waardoor PEC Zwolle geen transfersom hoeft te betalen. Ook Lamprou, die op korte termijn overkomt van RKC Waalwijk, is transfervrij. Schendelaar speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Telstar.

Schendelaar wordt volgend seizoen tweede doelman in Zwolle. "Het is de bedoeling dat hij de concurrentiestrijd aangaat met Kostas Lamprou", bevestigt zaakwaarnemer Bert van Dun aan NH Sport. "In mijn ogen heeft hij een fantastisch jaar bij Telstar beleefd. Ik denk dat hij zich via deze weg goed kan ontwikkelen."

PEC Zwolle maakt het afgelopen seizoen af met Xavier Mous, maar de 25-jarige doelman vertrekt. "Ik heb me bij PEC nooit echt als een vis in het water gevoeld", liet hij een maand geleden weten aan De Stentor. "In die zin is het wel goed voor me om naar een andere omgeving te gaan."