De Bruyne heeft slecht nieuws voor koning van België: valse start op EK

10 juni om 23:40
Laatste update: 10 juni om 23:40

Zaterdag begint voor België het EK met een wedstrijd tegen Rusland. Kevin De Bruyne zal dan niet in actie komen. Dat liet de middenvelder donderdag zelf weten aan Koning Filip van onze zuiderburen. 

Koning Filip was donderdag op bezoek bij de Rode Duivels. Op een gegeven moment werd hij voorgesteld aan Kevin De Bruyne. De koning vroeg aan hem hoe het is om met een masker te spelen. "Het gaat al veel beter. Soms draag ik een zonnebril, maar dat is niet altijd mogelijk", antwoordde De Bruyne. Dat is te horen en te zien op beelden van de Le Soir

De koning wilde weten of De Bruyne effectief kan spelen. "Ik hoop op de tweede match", vertelde De Bruyne. De kans is groot dat de Manchester City-middenvelder niet mee zal reizen naar Rusland. Op donderdag 16 juni nemen de Rode Duivels het op tegen Denemarken. Daarna volgt op 21 juni het duel met Finland.

De Bruyne geraakte geblesseerd in de Champions League-finale. Hij liep breuken op in zijn linkeroogkas. De City-middenvelder mocht door het spelen van de finale later aansluiten bij de selectie van België.