'Herstelde Gutiérrez kan PSV op huurbasis verlaten, Serie A-club toont interesse'

12 juni om 07:02
Laatste update: 12 juni om 14:57

PSV'er Erick Gutiérrez kende een zeer teleurstellend seizoen, maar heeft zich desondanks in de kijker gespeeld bij het Italiaanse Fiorentina. De nummer dertien van het afgelopen Serie A-seizoen heeft serieuze belangstelling voor de 25-jarige Mexicaan.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Gutiérrez, die in de zomer van 2018 naar PSV kwam, kende een zeer tegenvallend seizoen. De controleur van de Eindhovenaren kampte met vele blessures en kwam tot slechts acht optredens in de Eredivisie. Momenteel is 'Guti' op pad met het nationale team van Mexico en hoopt hij zaterdag minuten te maken tijdens de interland tegen Honduras.

Gutiérrez is dus weer fit en wil na de zomer graag weer voetballen. Of dat bij PSV gaat gebeuren, is onzeker. De verdedigende middenvelder staat op de lijst van potentiële aanwinsten bij Fiorentina. De Italiaanse club zou de Mexicaan, wanneer het er echt van gaat komen, liever willen huren dan kopen. De international van Mexico kwam sinds zijn komst naar Eindhoven tot 58 officiële duels voor de Eindhovenaren. Daarin scoorde de middenvelder vijfmaal.