'AZ kan Karlsson na één seizoen weer verkopen, zes clubs geïnteresseerd'

'AZ kan Karlsson na één seizoen weer verkopen, zes clubs geïnteresseerd'

Gepubliceerd: zaterdag 12 juni 2021 om 12:51za 12-06-2021 om 12:51

Laatste update: zaterdag 12 juni 2021 om 14:44za 12-06-2021 om 14:44

Jesper Karlsson staat in de belangstelling van zes clubs. De AZ-aanvaller kende een uitstekend eerste seizoen in Alkmaar en wordt nauwlettend in de gaten gehouden door Napoli, Krasnodar, Stuttgart, Bologna, Metz en Valencia.

Van een bod op de Zweedse aanvaller is echter nog geen sprake, zo stelt FotbollDirekt. Karlsson kwam een jaar terug over van Elfsborg voor een bedrag van 2,6 miljoen euro (met bonussen kan dat vijf miljoen euro worden) en kan AZ een flinke winst op gaan leveren. 

Toen AZ Karlsson vorig jaar overnam, waren Napoli, Krasnodar, Stuttgart, Bologna en Metz ook al geïnteresseerd. Deze clubs zijn de verrichtingen van de Zweed blijven volgen. Naast deze vijf clubs heeft inmiddels ook Valencia zich gemend in de strijd om de handtekening van Karlsson. 

Het contract van Karlsson in Alkmaar loopt nog door tot de zomer van 2025, waardoor AZ hoog in de boom kan gaan zitten tijdens de onderhandelingen. De club hoopt op een bedrag van minstens twaalf miljoen euro. Karlsson maakte indruk in zijn eerste seizoen: hij kwam tot twaalf goals en negen assists in 39 officiële optredens.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws