'AZ kan Karlsson na één seizoen weer verkopen, zes clubs geïnteresseerd'

12 juni om 12:51
Laatste update: 12 juni om 14:44

Jesper Karlsson staat in de belangstelling van zes clubs. De AZ-aanvaller kende een uitstekend eerste seizoen in Alkmaar en wordt nauwlettend in de gaten gehouden door Napoli, Krasnodar, Stuttgart, Bologna, Metz en Valencia.

Van een bod op de Zweedse aanvaller is echter nog geen sprake, zo stelt FotbollDirekt. Karlsson kwam een jaar terug over van Elfsborg voor een bedrag van 2,6 miljoen euro (met bonussen kan dat vijf miljoen euro worden) en kan AZ een flinke winst op gaan leveren. 

Toen AZ Karlsson vorig jaar overnam, waren Napoli, Krasnodar, Stuttgart, Bologna en Metz ook al geïnteresseerd. Deze clubs zijn de verrichtingen van de Zweed blijven volgen. Naast deze vijf clubs heeft inmiddels ook Valencia zich gemend in de strijd om de handtekening van Karlsson. 

Het contract van Karlsson in Alkmaar loopt nog door tot de zomer van 2025, waardoor AZ hoog in de boom kan gaan zitten tijdens de onderhandelingen. De club hoopt op een bedrag van minstens twaalf miljoen euro. Karlsson maakte indruk in zijn eerste seizoen: hij kwam tot twaalf goals en negen assists in 39 officiële optredens.