De Boer hakt knopen door: 'De Ligt is er niet bij, Stekelenburg is eerste keeper'

De Boer hakt knopen door: 'De Ligt is er niet bij, Stekelenburg is eerste keeper'

Gepubliceerd: zaterdag 12 juni 2021 om 13:38za 12-06-2021 om 13:38

Laatste update: zaterdag 12 juni 2021 om 13:47za 12-06-2021 om 13:47

Matthijs de Ligt ontbreekt zondag wanneer Nederland het in het eerste EK-groepsduel op zal nemen tegen Oekraïne. Dat heeft bondscoach Frank de Boer tegen de NOS gezegd. Maarten Stekelenburg zal onder de lat staan.

De Ligt heeft last van zijn lies en deed zijn uiterste best om de wedstrijd tegen Oekraïne van zondagavond te halen. De verdediger sprak eerder zelf van een speelkans van zestig procent, maar dat is uiteindelijk niet gelukt. De bondscoach heeft bevestigd dat de stopper van Juventus niet bij de selectie zal zitten.

Daarnaast is Stekelenburg dit EK de eerste doelman van het Nederlands elftal. De ervaren goalie van Ajax heeft de concurrentiestrijd met Tim Krul in zijn voordeel beslist. 'Steek' keepte tegen Georgië en hield de nul (3-0), terwijl penaltykiller Krul in de wedstrijd tegen Schotland twee keer moest vissen: 2-2. De Ajacied mag het dit toernooi dus nog eens gaan laten zien.

Op een persconferentie zal De Boer toe gaan lichten waarom De Ligt niet wedstrijdfit genoeg is en wat hem ertoe heeft doen besluiten om Stekelenburg onder de lat te posteren. Wellicht zal de keuzeheer dan ook uitleggen wie hij op zal stellen om de verdediger uit Abcoude te vervangen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws