Vertonghen: 'Ik had kippenvel, ik beschouw Eriksen als mijn vriend'

Vertonghen: 'Ik had kippenvel, ik beschouw Eriksen als mijn vriend'

13-06-2021 09:52
9

België begon het EK met een overtuigende zege op Rusland, maar Jan Vertonghen speelde de wedstrijd niet uit vanwege een enkelblessure. De schade lijkt evenwel mee te vallen en de ervaren verdediger had na afloop vooral aandacht voor Christian Eriksen.

Bij Sporza verklaarde Vertonghen wat er gebeurde toen hij zich blesseerde. "Ik kreeg een duw van Artem Dzyuba. Daarna stampte ik in de grond. Het was de binnenkant van mijn enkel die geraakt werd. Die had ik gelukkig goed ingeboden met tape. De eerste testen waren alvast goed", zegt hij na de 3-0 zege.

Eriksen is een vriend
Vertonghen stond ook stil bij de gebeurtenis met Christian Eriksen. De Rode Duivel speelde bij Ajax en Tottenham Hotspur jarenlang met de Deense spelmaker samen. "Ik was de wedstrijd niet aan het kijken. In het hotel kwam ik Youri Tielemans tegen. Hij vertelde mij wat er was gebeurd. Ik wist niet wat ik moest doen. Ik had kippenvel."

"Ik heb zoveel tijd met Eriksen doorgebracht", vervolgt Vertonghen. "Onze families kennen elkaar goed. Ik beschouw hem als mijn vriend. Ik hoop dat het snel goed kan komen. Je mag er niet aan denken dat het slecht afloopt. Tijdens de wedstrijd kun je het nieuws even van je afzetten, maar als Lukaku scoort, dwalen je gedachten toch weer af."