LIVE-discussie: geen basisplaatsen voor Sancho en Grealish tegen Kroatië

LIVE-discussie: geen basisplaatsen voor Sancho en Grealish tegen Kroatië

13-06-2021 14:04 Laatste update: 14:12
77

Ook voor Engeland en Kroatië gaat het EK zondag van start. The Three Lions nemen het op Wembley op tegen de verliezend WK-finalist van drie jaar geleden.

De Engelse bondscoach Gareth Southgate heeft vooral voorin veel mogelijkheden. Hij kiest voor een aanval bestaande uit Tottenham Hotspur-topschutter Harry Kane en Manchester City-sterren Raheem Sterling en Phil Foden. Chelsea-middenvelder Mason Mount staat op tien, met in zijn rug Kalvin Phillips en Declan Rice. Spelers als Marcus Rashford, Jack Grealish en Jude Bellingham vinden zichzelf op de bank terug.

Jadon Sancho zit zelfs op de tribune. Of dat met een blessure te maken heeft, is niet duidelijk. Ook Ben Chilwell maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie. Kieran Trippier speelt opvallend genoeg als linksback.

Bij Kroatië is Luka Modric nog altijd de blikvanger. De aanvoerder weet zich op het middenveld gesteund door Mateo Kovacic en Marcelo Brozovic. De voorhoede bestaat uit Ante Rebic, Andrej Kramaric en Ivan Perisic. 

Mede door het aanvallende talent zijn de Engelse verwachtingen hooggespannen voor dit EK. De aftrap op Wembley is om 15.00 uur.

De opstellingen

Engeland: Pickford; Walker, Stones, Mings, Trippier; Phillips, Mount, Rice; Foden, Kane, Sterling

Kroatië: Livakovic; Vrsaljko, Caleta-Car, Vida, Gvardiol; Modric, Brozovic, Kovacic; Kramaric, Rebic, Perisic