Denen hebben spijt en bevestigen: hartstilstand Eriksen, defibrillator gebruikt

Denen hebben spijt en bevestigen: hartstilstand Eriksen, defibrillator gebruikt

Gepubliceerd: zondag 13 juni 2021 om 15:58zo 13-06-2021 om 15:58

Laatste update: zondag 13 juni 2021 om 16:07zo 13-06-2021 om 16:07

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand heeft tijdens een persconferentie nogmaals teruggeblikt op de gebeurtenissen rondom Christian Eriksen. De spelmaker zakte voor het oog van vele tv-kijkers in elkaar, maar is met de schrik vrijgekomen.

Nadat de wedstrijd Denemarken-Finland bijna twee uur stil had gelegen, wilden de spelers – die toen al contact met Eriksen hadden – alsnog doorspelen. Hjulmand liet zaterdagavond al weten dat ze niet veel keus hadden: het alternatief was de wedstrijd op zondagmiddag uitspelen. "Het was ook voor de UEFA een lastige situatie, maar ik denk dat het fout was om uit die twee opties te moeten kiezen", wordt hij nu geciteerd door BT. "De spelers wisten niet of ze een goede vriend kwijt zouden raken. Misschien hadden we in de bus moeten stappen en de dag van morgen (zondag, red.) af moeten wachten."

Bondsvoorzitter Peter Möller valt Hjulmand bij en steekt de hand in eigen boezem. "Zoals Kasper (doelman Kasper Schmeichel, red.) zei: de beslissing werd genomen door ons, de leiders. Niemand moet de spelers iets verwijten en we voelden geen enkele druk van de UEFA. Maar we moeten ons afvragen of dit wel de juiste beslissing was."

Hjulmand bevestigt nogmaals dat hij contact met Eriksen heeft gehad. "Hij maakte zich meer zorgen om ons dan om zichzelf. Zelf kon hij zich niet veel herinneren, dus hij vroeg hoe het met ons ging. Dat tekent Christian als persoon." Het had echter niet veel gescheeld of hij had het niet overleefd, laat Hjulmand desgevraagd weten. Eriksen kreeg een hartstilstand en moest met een defibrillator bijgebracht worden. "Hij was op een gegeven moment feitelijk dood. Daarom moesten we hem hartmassages toedienen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws