Lof voor dappere Blind na NOS-interview: Respect dat hij er staat

Lof voor dappere Blind na NOS-interview: "Respect dat hij er staat"

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 00:03ma 14-06-2021 om 00:03

Het interview van Daley Blind heeft veel indruk gemaakt op de analisten van de NOS. Blind verklaarde na de wedstrijd tegen Oekraïne dat hij serieus overwoog om niet te spelen, gezien de situatie rond Christian Eriksen.

Eriksen ging zaterdag naar de grond in de wedstrijd tussen Denemarken en Finland. Blind en Eriksen kennen elkaar van hun tijd bij Ajax en zijn goede vrienden. De verdediger heeft zelf problemen met zijn hart gehad en ging na het schokkende Eriksen-nieuws terug in de tijd. 

"Ik snap hem helemaal. Hij heeft natuurlijk zoveel meegemaakt", reageert Rafael van der Vaart. "Het is je leven, je gezin, je ouders, die zitten ook anders op de tribune. Daar heeft hij misschien wel aan gedacht. Je ziet het verdriet." Ook Pierre van Hooijdonk is onder de indruk. "Zo ontzettend veel respect voor die jongen. Je beleeft zoiets helemaal opnieuw, ook je familie."

Theo Janssen staat ook achter Blind. "Blind gaat terug in de tijd en voelt het allemaal terugkomen. Respect dat hij er staat en zo'n wedstrijd aflevert. Hij speelde echt heel goed. Ik heb zelf een keer meegemaakt dat iemand naast mij neerviel op het veld. Daar ga je wel over nadenken. Dat zijn heftige dingen. Als je het van dichtbij meemaakt ga je terug naar dat moment. Er gaat van alles door je hoofd. Het is onmacht."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws