Eriksen reageert voor het eerst: Dankjewel, ik geef niet op

Eriksen reageert voor het eerst: "Dankjewel, ik geef niet op"

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 07:04ma 14-06-2021 om 07:04

Christian Eriksen heeft in La Gazzetta dello Sport voor het eerst van zich laten horen nadat hij zaterdag in elkaar zakte tijdens de EK-wedstrijd van Denemarken tegen Finland. De middenvelder laat weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat.

"Dankjewel, ik geef niet op", laat Eriksen via zijn zaakwaarnemer Martin Schoots weten aan de roze sportkrant. "Ik voel mij nu beter, maar ik wil begrijpen wat er is gebeurd. Ik wil iedereen bedanken voor wat ze voor mij hebben gedaan."

Schoots geeft meer informatie over de toestand van Eriksen. "We hebben zondagochtend gesproken. Hij maakte grapjes en was in een goed humeur, ik vond hem een goede indruk maken. We willen allemaal begrijpen wat er met hem is gebeurd, dat wil hij ook. De doktoren voeren nadere onderzoeken uit en dat kost tijd", zegt hij tegenover La Gazzetta dello Sport. "Christian was heel blij met de liefde om hem heen. Hij krijgt berichten van over de hele wereld."

"De halve wereld heeft contact opgenomen", vervolgt Schoots. "Iedereen is bezorgd. Nu moet hij rusten, zijn vrouw en zijn ouders zijn bij hem. Hij blijft onder observatie maandag en mogelijk nog dinsdag. Maar hij wil in ieder geval zijn teamgenoten aanmoedigen tegen België." Denemarken speelt donderdag om 18.00 uur in Kopenhagen tegen de Rode Duivels.

De oud-Ajacied ging zaterdag kort voor rust naar de grond. Hij moest gereanimeerd worden, maar was weer bij kennis toen hij naar een ziekenhuis in Kopenhagen werd vervoerd. Daar verblijft hij nu nog. De Denen gingen na een onderbreking van twee uur met 1-0 onderuit tegen Finland.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws