Steijn blijft tóch NAC-trainer: 'Hoofdrolspelers moeten onenigheid zelf oplossen'

Steijn blijft tóch NAC-trainer: 'Hoofdrolspelers moeten onenigheid zelf oplossen'

Gepubliceerd: dinsdag 15 juni 2021 om 16:43di 15-06-2021 om 16:43

Maurice Steijn blijft tóch de trainer van NAC Breda. De Bredanaars maken via de clubwebsite bekend dat de Hagenaar aanblijft, ondanks onenigheid met technisch directeur Ton Lokhoff. Steijn 'snapt' die beslissing van de NAC-leiding.

Recent werd bekend dat het intern niet botert tussen Steijn en Lokhoff. Verwacht werd dat de onenigheid zou leiden tot het ontslag van eerstgenoemde. De Raad van Commissarissen van NAC weigert echter koppen te laten rollen. 'Wij vinden dat het aan de hoofdrolspelers zelf is om de onderlinge geschillen samen op te lossen, als volwassen mensen. Wij willen het patroon van ontslag bij onenigheid of druk van buitenaf doorbreken. Dat lijkt gewoonte geworden in het voetbal en helaas ook bij onze club, maar dat is geen duurzame aanpak', laat de RvC weten in een statement.

In gesprek met Voetbal International reageert Steijn op dat bericht. "Ik snap de oproep van de RvC heel goed", vertelt de 47-jarige oefenmeester. "Het is aan ons om dit op te lossen. Er moet rust komen bij NAC, dat staat voorop, al moeten er nog wel wat hobbels genomen worden. Samenwerking is cruciaal voor het behalen van succes. Zo heb ik altijd gewerkt en zal nu ook niet anders zijn. Met als doel om met zijn allen promotie naar de Eredivisie te realiseren met deze mooie club."

Steijn liep afgelopen seizoen promotie naar de Eredivisie mis met NAC, door in de finale van de play-offs te verliezen van NEC. De oefenmeester is niet erg geliefd onder een deel van de Bredase aanhang, vanwege de behoudende speelstijl die hij hanteert met NAC.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws