Slot onthult twee toezeggingen van Feyenoord: 'Dat moeten we aanvullen'

Slot onthult twee toezeggingen van Feyenoord: 'Dat moeten we aanvullen'

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 15:36wo 16-06-2021 om 15:36

Laatste update: woensdag 16 juni 2021 om 15:55wo 16-06-2021 om 15:55

Arne Slot hoopt in zijn debuutseizoen als trainer van Feyenoord een beroep te kunnen doen op Steven Berghuis. De aanvoerder en Oranje-international lijkt onhoudbaar, maar Slot houdt hoop.

"Of Steven Berghuis blijft? Ik heb op dit moment geen reden om aan te nemen dat hij zal vertrekken", reageert hij op de vraag van het Algemeen Dagblad. "Ik heb met hem gesproken en ook met Geertruida (contract tot medio 2022, red.) en Marsman (vertrekt naar Inter Miami, red.). Natuurlijk hoop ik dat Berghuis blijft, maar we zullen zien."

Op dit moment heeft Feyenoord één zomerversterking vastgelegd: Guus Til komt op huurbasis over van Spartak Moskou. Slot weet dat hij in De Kuip weinig te besteden heeft. Bovendien heeft hij weinig toezeggingen gekregen. "Alleen dat het geld van de aflopende contracten opnieuw uitgegeven kan worden en dat eventuele transfersommen die binnenkomen gedeeltelijk geherinvesteerd mogen worden", aldus de trainer.

"We moeten op die manier in staat zijn om het team sterker te maken. Er zijn spelers weggegaan, dus dat moeten we aanvullen. Maar na de winterstop is er vrijwel alleen nog zonder publiek gespeeld dus de mogelijkheden op financieel vlak zijn er niet groter op geworden."

Feyenoord begint komende maandag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In de tweede voorronde van de nieuwe Conference League nemen de Rotterdammers het op tegen FK Decic (Montenegro) of KF Drita (Kosovo), zo bleek woensdag bij de loting.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws