Vitesse zonder fans Europa in: 'Hopen dat de situatie nog gaat veranderen'

Vitesse zonder fans Europa in: 'Hopen dat de situatie nog gaat veranderen'

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 20:57wo 16-06-2021 om 20:57

Laatste update: woensdag 16 juni 2021 om 21:10wo 16-06-2021 om 21:10

Supporters van Vitesse mogen hun club naar alle waarschijnlijkheid niet ondersteunen bij Europese uitwedstrijden bij aanvang van het nieuwe seizoen. Vitesse mag zich via de voorrondes proberen te plaatsen voor de Conference League, maar moet dat zonder aanhangers doen.

De UEFA geeft in de voorrondes namelijk geen toegang aan uitsupporters bij wedstrijden. Alleen wanneer deelnemende landen besluiten om de grenzen open te gooien kan het beleid van de Europese voetbalbond nog veranderen.

Paul Meiman, woordvoerder van Vitesse, is teleurgesteld is het nieuws van de UEFA. "Tot nu toe is er in Europees verband geen uitpubliek welkom, maar we hopen dat de regels nog veranderen. We betreuren de gang van zaken. Iedereen kijkt uit naar Europees voetbal, maar we moeten de ontwikkelingen afwachten", laat hij weten tegenover De Gelderlander.

Vitesse stroomt in de derde voorronde in en moet twee rondes overleven om in de Conference League-poulefase te komen. De club uit Arnhem begint het Europese avontuur op 5 augustus. Eén week later staat de return in de derde voorronde op het programma.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws