Invaller De Bruyne grote man bij België, Rode Duivels al door naar volgende ronde

17-06-2021 19:53 Laatste update: 20:01
88

België is al zeker van het bereiken van de achtste finales op het EK. De ploeg van bondscoach Roberto Martínez speelde een matige wedstrijd tegen Denemarken, maar wint door de ingevallen Kevin de Bruyne wel met 1-2.

De wedstrijd begon desastreus voor België. Yussuf Poulsen schoot Denemarken namelijk al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, nadat Jason Denayer de bal knullig verspeelde. Na de 1-0 kwamen er verschillende emoties los bij de Denen. Dat heeft alles te maken met het in elkaar zakken van Christian Eriksen, die het nu naar omstandigheden goed maakt, tegen Finland.

In de tiende minuut van het duel vond een mooi moment plaats. Het spel werd toen stilgelegd door scheidsrechter Björn Kuipers, zodat spelers en fans massaal konden applaudisseren voor Eriksen.

Daarna ging het spel weer verder. In het restant van de eerste helft kwam België bijzonder zwak voor de dag. Daar wist Denemarken alleen niet nog een keer van te profiteren, waardoor de 1-0 stand op het scorebord bleef staan. Na rust kwamen de Belgen wat beter voor de dag. Dat betaalde zich al snel uit in een goal: de bij rust ingevallen De Bruyne zorgde er met geweldig voorbereidend werk voor dat Thorgan Hazard raak kon schieten: 1-1.

België denderde daarna door. De Bruyne kreeg in de zeventigste minuut de bal op de rand van de zestien meter, waarna de Manchester City-middenvelder de bal hard raak schoot: 1-2. De Bruyne besloot na zijn goal ook niet uitbundig te juichen, uit respect voor Denemarken en Christian Eriksen.

In de slotfase werd Denemarken nog gevaarlijk: Martin Braithwaite kopte nog op de lat van het Belgische doel. Uiteindelijk heeft België de overwinning over de streep getrokken. Daardoor zijn de Rode Duivels al verzekerd van een plekje in de volgende ronde op het EK: Denemarken en Rusland kunnen de ploeg van Martínez niet meer passeren in de poule.