Van der Vaart en Van Hooijdonk tevreden over spel Oranje: 'Echt ijzersterk'

Van der Vaart en Van Hooijdonk tevreden over spel Oranje: 'Echt ijzersterk'

Gepubliceerd: donderdag 17 juni 2021 om 22:01do 17-06-2021 om 22:01

Laatste update: donderdag 17 juni 2021 om 22:04do 17-06-2021 om 22:04

Het Nederlands elftal gaat met een 1-0 voorsprong de rust in tegen Oostenrijk. Pierre van Hooijdonk heeft bij vlagen genoten van Oranje, vooral van de drie centrale verdedigers. Rafael van der Vaart ziet een belangrijke rol weggelegd voor Frenkie de Jong.

"Ik zit toch wel te genieten", begint Van Hooijdonk aan tafel bij de NOS. "Aan het einde van de eerste helft creeerden ze wat kansen, dat ontbrak er nog aan bij Oranje. En ze geven verdedigend niets weg, dat was in de andere wedstrijden wel anders." Van Hooijdonk wijst daarbij naar het centrale trio: Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Daley Blind. "Echt ijzersterk. Blind voegt met zijn inzicht zo veel toe."

Van der Vaart heeft vooral genoten van De Jong, die met een aantal goede loopacties opviel. "Frenkie, dat weet iedereen, die kan zo makkelijk wegdraaien. Hij kan eigenlijk alles. Ga hem maar eens van de bal afkrijgen, dat lukt echt niet. Die Oostenrijker is nog duizelig hoor", doelt Van der Vaart op de directe tegenstander van De Jong.

Vlak voor rust kreeg Oranje dé kans om de 2-0 te maken, maar Memphis Depay miste. "Die bal komt misschien wat te hoog. Van Weghorst was het echt geweldig", doelt Van Hooijdonk op de pass van de Wolfsburg-spits. Van der Vaart is kritischer. "Met zijn kwaliteit moet die bal erin."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws