Uitblinker Neymar emotioneel na ruime zege Brazilië: 'Veel meegemaakt'

Uitblinker Neymar emotioneel na ruime zege Brazilië: 'Veel meegemaakt'

18-06-2021 07:28
9

Neymar was in de nacht van donderdag op vrijdag de gevierde man bij Brazilië. De Seleção won zijn tweede duel op de Copa América met 4-0 van Peru. Na afloop gaf de 29-jarige aanvaller een emotioneel interview.

Brazilië domineerde vanaf het eerste fluitsignaal en kwam na iets meer dan tien minuten op voorsprong via Alex Sandro. In de tweede helft voerden De Goddelijke Kanaries de score verder op. De bedrijvige Neymar maakte er 2-0 van, waarna ook invallers Everton Ribeiro en Richarlison in de slotfase nog toesloegen.

Voor Neymar was het zijn 68e doelpunt voor Brazilië. De duurste voetballer ter wereld staat tweede op de topscorerslijst aller tijden van zijn land, met nu nog negen goals minder dan Pelé. "Het is een enorme eer voor me om deel uit te maken van de Braziliaanse voetbalgeschiedenis", laat de emotionele ster weten, geciteerd door Globo. "Om eerlijk te zijn, was het altijd mijn droom om voor Brazilië te spelen en dit shirt te mogen dragen. Ik had niet durven dromen dat ik zulke aantallen zou halen."

Neymar stond in tranen voor de camera, toen het over zijn blessureleed van de afgelopen jaren ging. Zo miste hij de Copa América in 2019. "Ik heb de afgelopen twee jaar veel meegemaakt en het was een moeilijke tijd. Cijfers zijn niets in vergelijking met de blijdschap die ik voel als ik aan Brazilië denk. Dit is een vreemde tijd, in de hele wereld. Dat we hier bezig zijn met geschiedenis schrijven, maakt me trots. Die statistieken doen me niet zo veel. Ik ben gewoon trots dat ik dit shirt mag dragen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie