Blind haalt schouders op: 'Ik denk ook niet dat Frankrijk daar wakker van ligt'

Blind haalt schouders op: 'Ik denk ook niet dat Frankrijk daar wakker van ligt'

Gepubliceerd: vrijdag 18 juni 2021 om 08:12vr 18-06-2021 om 08:12

Daley Blind was zichtbaar teleurgesteld na zijn wissel in het EK-duel met Oostenrijk. De verdediger van het Nederlands elftal kan na afloop wel begrip opbrengen voor de keuze van bondscoach Frank de Boer.

"Ik had graag nog wat langer willen spelen, dus ik had niet echt op het bord gelet", reageert Blind, die werd vervangen door Nathan Aké, bij de NOS. "De trainer hoeft mij dat niet uit te leggen. Op dat moment wil je gewoon zo lang mogelijk op het veld blijven staan. Dan ben je even teleurgesteld, maar ik snap wel waarom hij dat doet." De routinier van Ajax herstelde kort voor het EK van een enkelblessure. Tegen Oekraïne werd hij ook al uit voorzorg naar de kant gehaald.

Blind spreekt van een zakelijke overwinning tegen de Oostenrijkers. "We hebben redelijk goed op de counter gespeeld. Aan de bal kan het wel beter, maar we geven heel weinig weg. En als je 2-0 wint en eerste wordt in de groep, maakt het mij niet zoveel uit. Je hebt natuurlijk wel een plan om druk te zetten. We hebben ook veel ballen veroverd op het middenveld, waardoor we meteen gevaarlijk konden worden."

"Maar er waren ook momenten dat we teruggedrongen werden", vervolgt Blind. "Ik denk dat we toen goed compact hebben gespeeld en weinig mogelijkheden hebben weggegeven. Het is niet erg om soms de bal even niet te hebben. Ik denk ook niet dat Frankrijk er wakker van ligt dat Duitsland vaker de bal heeft gehad."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws