Oostenrijkers eensgezind: 'Het kwam door Nederland, je zag hun kwaliteit'

Oostenrijkers eensgezind: 'Het kwam door Nederland, je zag hun kwaliteit'

Gepubliceerd: vrijdag 18 juni 2021 om 08:44vr 18-06-2021 om 08:44

Het kwaliteitsverschil gaf donderdag de doorslag in de EK-wedstrijd tegen het Nederlands elftal, zo erkent het Oostenrijkse team. Onder meer bondscoach Franco Foda berust in de 2-0 nederlaag in de Johan Cruijff Arena.

"In de eerste helft ontbrak het aan precisie", legt Foda uit aan ORF. "In de tweede helft ging het beter, maar de punch ontbrak. We creëerden niet genoeg kansen en waren te onnauwkeurig in de laatste fase. We maakten ook te veel kleine fouten en helaas maken die kleine dingen het verschil op dit niveau."

David Alaba prijst Oranje. "We wisten dat Nederland veel kwaliteit heeft, ze waren gewoon te sterk. Maar ik ben trots op ons team. We probeerden met lef te spelen en ons niet terug te laten dringen. De penalty was natuurlijk mijn verantwoordelijkheid, maar ook na de 1-0 voelden we ons goed, we lieten ons niet uit het veld slaan", stelt de aanvoerder. "Alleen vonden we voorin niet de oplossingen. Verdedigend ging het vrij aardig, maar de 2-0 was een beetje dom verdedigd."

Ploeggenoot Andreas Ulmer sluit zich daarbij aan. "Je zag de kwaliteit van Nederland vandaag. Ze zijn goed aan de bal, er is veel beweging zonder bal en ze schakelen snel om. Wij misten tempo aan de bal. Het was niet zo goed als in de wedstrijd tegen Noord-Macedonië, maar dat kwam ook door de kwaliteit van Nederland."

Martin Hinteregger erkent dat Oostenrijk zijn handen vol had aan Oranje. "Nederland heeft het ons moeilijk gemaakt", stelt de verdediger. "Als we eenmaal in de aanval waren, vonden we geen openingen. We verdedigden goed als team, maar de individuele klasse heeft gezegevierd. We hebben alles gegeven, maar tegen zo'n team was het niet genoeg."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws