Janmaat ziet 'chaos' bij ADO Den Haag: 'Uitdaging om club omhoog te helpen'

Janmaat ziet 'chaos' bij ADO Den Haag: 'Uitdaging om club omhoog te helpen'

Gepubliceerd: vrijdag 18 juni 2021 om 11:12vr 18-06-2021 om 11:12

Hoewel ADO Den Haag is gedegradeerd uit de Eredivisie en het immer onrustig is in de Hofstad, is Daryl Janmaat niet van plan om te stoppen. De 31-jarige verdediger wil met de club de Keuken Kampioen Divisie in.

Janmaat ging in december 2020 aan de slag bij ADO, nadat een hardnekkige bacterie in zijn knie een eind maakte aan zijn avontuur bij Watford. Hij werd in totaal liefst drie keer geopereerd. "Zonder die blessure had ik nu niet bij ADO gespeeld, maar inmiddels voel ik me echt goed", laat de rechtsback weten bij VI Live. "Er komt een voorbereiding van acht weken, wat voor mij heel goed uitkomt. Ik hoop dat ik gewoon weer de oude word en dat ik mooie dingen kan neerzetten bij ADO."

In het Cars Jeans Stadion heerst de nodige onrust. "We beginnen maandag met trainen, dan zullen we ook wel bijgepraat worden", stelt Janmaat. "Het is een beetje een chaos, op dit moment. Ik lees eigenlijk alles in de media. Ik denk dat ze het zelf ook niet zo goed weten op dit moment, maar er moet wel wat gebeuren." Aan stoppen denkt hij niet. "Ik wil graag nog dat veld op, ik vind voetballen té leuk om nu al te stoppen. Ik wil met ADO goede dingen doen, het is toch mijn club. We zijn helaas gedegradeerd, maar voor mij is het een enorme uitdaging om de club omhoog te helpen."

Een transfer is geen optie voor de 34-voudig Oranje-international, die denkt dat Ruud Brood aanblijft. "Ik ben teruggekeerd omdat mijn gezin graag terug wilde, mijn kinderen gaan nu hier naar school en hebben het naar hun zin. Dus om ze nu weer mee te nemen, dat zie ik niet echt zitten. De motivatie is er nog, anders was ik wel gestopt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Promoveert ADO al na één jaar?

Ja
16%
Nee
84%
(2017 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws