Breaking news

LIVE: Feyenoord heeft nog 45 minuten de tijd om complete blamage te voorkomen

De Jong vergeleken met Cruijff: 'Al was Johan wel stukje beter dan Frenkie'

De Jong vergeleken met Cruijff: 'Al was Johan wel stukje beter dan Frenkie'

Gepubliceerd: vrijdag 18 juni 2021 om 21:26vr 18-06-2021 om 21:26

Voormalig Oranje-international Ernie Brandts is onder de indruk van het spel van Frenkie de Jong op dit EK. Vooral de manier waarop de FC Barcelona-speler wegdraait bij zijn tegenstander, verbaast Brandts. De Jong wordt zelfs vergeleken met Johan Cruijff.

Vooral de manier waarop De Jong versnelt doet Brandts denken aan Cruijff. "Cruijff was natuurlijk nog een stuk beter dan Frenkie, maar wat ik wel mooi vind aan Frenkie is dat hij zo'n zelfde versnelling heeft als Johan had. Die kon vroeger een beetje half wandelend met de bal wijzen wat er moest gebeuren en dan zette hij opeens aan. Dan was hij weg. Frenkie draait ook zo mooi van zijn tegenstanders weg en versnelt", vertelt Brandts in gesprek met De Telegraaf.

Ook Georginio Wijnaldum kan op complimenten rekenen van Brandts. "Ik vond hem geweldig", doelt hij op het spel van Wijnaldum tegen Oostenrijk en Oekraïne. "Het is ongelooflijk wat hij als speler allemaal in huis heeft. Ik zag hem een paar keer wegdraaien bij drie of vier man vandaan. Zo sterk met een paar man bovenop hem en dan ook aanvallend nog zo goed."

Brandts vindt het jammer voor Ronald Koeman dat Wijnaldum de keuze heeft gemaakt voor Paris Saint-Germain. "Het is voor Barcelona jammer dat ze hem niet op tijd hebben vastgelegd en Koeman zal dat ook betreuren als hij zag hoe deze man weer tegen Oostenrijk over het veld ging. Nooit een smerige overtreding én een goede aanvoerder. Gini is zo onverstoorbaar, ook nog een loopwonder en altijd op de goede plek als de pass of voorzet komt. Hij is gewoon mega-allround."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws