Breaking news

LIVE: Feyenoord stevent in merkwaardige avond af op verlenging tegen Drita

Löw wil niet te veel nadenken over Oranje: 'Nederland een lastige tegenstander'

Löw wil niet te veel nadenken over Oranje: 'Nederland een lastige tegenstander'

Gepubliceerd: vrijdag 18 juni 2021 om 23:11vr 18-06-2021 om 23:11

Laatste update: vrijdag 18 juni 2021 om 23:11vr 18-06-2021 om 23:11

Zaterdag staat er voor Duitsland de cruciale wedstrijd tegen Portugal op het programma. Bondscoach Joachim Löw verwacht dat het een nog zwaardere klus gaat worden dan tegen Frankrijk en stelt dat Portugal meer is dan alleen Cristiano Ronaldo.

"Over de achtste finale hebben we nog niet nagedacht", begint Löw vrijdag op de persconferentie. "Nederland is een eventuele tegenstander, maar zo ver zijn we nog niet. Eerst hebben we de wedstrijd tegen Portugal en dan wacht Hongarije."

Duitsland kan een goed resultaat tegen Portugal erg goed gebruiken na de nederlaag tegen Frankrijk (1-0). "De druk is niet anders. Duitsland heeft altijd te maken gehad met erg hoge verwachtingen op een eindtoernooi. Nu moeten we het in het tweede en derde duel gaan doen. Die druk is iedere speler en trainer gewend."

Löw denkt dat Portugal een beter voetballende ploeg is dan Frankrijk. Daarbij moet zijn ploeg niet alleen kijken naar Ronaldo. "Vroeger was het allemaal op hem gericht. Dat is inmiddels anders. Aanvallend hebben ze niet alleen Ronaldo, maar vier of vijf andere spelers die de gave hebben om een wedstrijd te beslissen. Maar het is natuurlijk wel zo dat Ronaldo meer kan dan alleen flesjes cola verschuiven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws