Boskamp is vol lof: 'Die zou ik nog opstellen als hij een houten been had'

Boskamp is vol lof: 'Die zou ik nog opstellen als hij een houten been had'

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 12:51za 19-06-2021 om 12:51

Jan Boskamp is onder de indruk van De Rode Duivels en spelmaker Kevin de Bruyne. België plaatste zich dankzij twee zeges in de eerste twee wedstrijden al voor de achtste finales en volgens de analist is dat grotendeels te danken aan bondscoach Roberto Martínez.

De keuzeheer maakte in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Rusland en de 1-2 zege op de Denen de juiste keuzes. "Martínez managet het allemaal vrij goed", zegt hij tegen Het Belang van Limburg. Het laten invallen van Kevin de Bruyne, Eden Hazard, Axel Witsel en Thomas Vermaelen in Denemarken vindt Boskamp verstandig. "Door die spelers in te laten vallen tegen Denemarken heeft hij kunnen zien hoe die gasten er nu voor staan."

In het afsluitende groepsduel tegen Finland zal de bondscoach het viertal een basisplaats geven. "Dat vind ik ook een verstandige beslissing", oordeelt de vaste gast van Veronica Inside. "Die jongens kunnen op deze manier het broodnodige ritme opdoen en er is weinig risico. Je bent al geplaatst voor de volgende ronde en normaal gesproken klop je die Finnen wel. Sowieso zou ik Kevin de Bruyne nog opstellen als hij een houten been had."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws