Duidelijke mening van Perez: 'Hij heeft natuurlijk een groot circusgehalte

Duidelijke mening van Perez: 'Hij heeft natuurlijk een groot circusgehalte"

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 14:08za 19-06-2021 om 14:08

De prestaties van Memphis Depay dit EK zorgen nog niet voor veel enthousiasme bij Kenneth Perez. De Deense analist vindt dat de aanvaller van het Nederlands elftal wel wat simpeler kan spelen.

Perez ziet dat Memphis alle vrijheid krijgt van bondscoach Frank de Boer, net als onder diens voorganger Ronald Koeman. "Toen hij bij PSV voetbalde, speelde hij met heel veel diepte. Nu is het alleen maar in de bal", zegt de kritische oud-speler van AZ, Ajax en PSV bij VI Live. "Ik vond hem in de eerste helft tegen Oekraïne goed, de rest was een beetje circus."

"Hij heeft natuurlijk een groot circusgehalte", vervolgt Perez. "Alles is een hakbal of moet mooi zijn. Als het niet lukt irriteert het, maar als het lukt staan de mensen op de banken. Het is echter voornamelijk niet gelukt op dit toernooi."

Perez verwacht meer van Memphis, die op korte termijn bij FC Barcelona zal tekenen. "Ik verwacht meer vastigheid van zo'n speler. Als iets acht keer niet lukt, ga je het op een andere manier proberen. Niet elke bal die je krijgt hoeft een beslissende pass te worden." De Deen benadrukt tot slot wel hoe belangrijk de aanvaller is. "Hij is de creatieve speler voorin bij Oranje. Hij is de blikvanger bij het Nederlands elftal."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws