Dumfries kan lachen om Bitcoin-vergelijking: 'Maar veel verbetering mogelijk'

Dumfries kan lachen om Bitcoin-vergelijking: 'Maar veel verbetering mogelijk'

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 15:22za 19-06-2021 om 15:22

Denzel Dumfries vertolkt een prominente rol in het Nederlands elftal dit EK. De rechtsback werd door de UEFA zowel tegen Oekraïne (3-2) als Oostenrijk (2-0) uitgeroepen tot man van de wedstrijd, maar zelf ziet hij nog genoeg verbeterpunten.

"Het positie kiezen in balbezit bijvoorbeeld", zegt Dumfries tegen Voetbal International. "Zodat ik mezelf meer tijd kan verschaffen en de eerste keuze vooruit kan maken. Ik wil meer voorzetten geven en mijn rendement omhooghalen. Er is nog heel veel verbetering mogelijk." De PSV-aanvoerder maakt desondanks een sterke indruk dit EK. Hij oogt onvermoeibaar. "Die energie haal ik uit mezelf, aan intrinsieke motivatie geen gebrek."

Door zijn goede prestaties lijkt de interesse toe te nemen. Dumfries gaf al aan dat hij open staat voor een nieuw avontuur. "Ik speel mijn eigen spel, wat ik altijd doe." De aandacht laat hij van zich afglijden. "Daar ben ik totaal niet mee bezig. Als jullie het niet erg vinden, focus ik me volledig op dit toernooi."

La Gazzetta dello Sport vergeleek Dumfries met bitcoin: in het begin twijfelt iedereen eraan, maar je kunt er maar beter in investeren. Daar kan de rechtsback om lachen als hij daar door ESPN op wordt gewezen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws