Hoop in Noord-Macedonië: 'Als De Boer sterspelers rust geeft, helpt ons dat enorm'

Hoop in Noord-Macedonië: 'Als De Boer sterspelers rust geeft, helpt ons dat enorm'

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 14:00zo 20-06-2021 om 14:00

Laatste update: woensdag 23 juni 2021 om 15:45wo 23-06-2021 om 15:45

Oranje speelt maandagavond groepsduel drie van dit EK tegen het al uitgeschakelde Noord-Macedonië. Omdat de ploeg van bondscoach Frank de Boer al zeker is van de eerste plaats, staat er voor beide landen niets meer op het spel. VoetbalPrimeur peilde de stemming in het Balkanland en informeerde of het resultaat daar nog van belang is.

Dat blijkt absoluut het geval te zijn. Volgens Nase Epov, sportjournalist van nieuwswebsite Javi se Juzna, strijden de spelers van Noord-Macedonië voor meer dan de eer. "Ons team staat voor het eerst op een EK", brengt hij in gesprek met deze website in herinnering. "De eerste twee wedstrijden verloren we dan wel, maar we kunnen nog steeds de eerste punten op een eindtoernooi voor ons land binnenhalen. Dat zal een enorme motivatie zijn voor de spelers."

Het volk acht de nationale trots ook niet kansloos tegen het Nederlands elftal. Dat heeft diverse redenen. "We hebben een paar maanden geleden van Duitsland gewonnen en dat heeft wel bewezen dat we het goed kunnen doen tegen grote landen", legt Epov uit. "Daarnaast hebben wij begrepen dat bondscoach De Boer sommige sterspelers rust wil gaan geven. Dat zou ons enorm helpen. We hopen op een stuntje in Amsterdam."

Naar alle waarschijnlijkheid zal Igor Angelovski, de trainer van de Macedoniërs, ondanks de uitschakeling van zijn team niet voor andere namen gaan kiezen. "Daar hebben we niets van gehoord en dus is de kans groot dat hij gewoon voor de vaste basiself kiest. Dat betekent dat hij in de standaard 3-5-2-opstelling zal spelen. Ik denk ook niet dat we de bus gaan parkeren, eerlijk gezegd. We willen die eerste EK-punten pakken en dat lukt niet met alleen maar verdedigen."

De journalist waarschuwt Oranje dan ook voor een aantal spelers die een doelpunt kunnen maken. "Goran Pandev (foto boven) kan met zijn ervaring veel betekenen in onze aanval, maar we hebben met Eljif Elmas, Enis Bardhi en Tihomir Kostadinov ook jonge spelers die een doelpunt kunnen maken. De aanvoer moet vanaf links komen, want daar staat met Ezgjan Alioski van Leeds United een speler uit de Premier League. Vergeet ook niet dat we met Stole Dimitrievski de beste keeper van het toernooi hebben!"

Het moge duidelijk zijn dat Noord-Macedonië voor de eerste EK-punten ooit gaat, maar Epov benadrukt wel dat het volk ongeacht de uitslag van het team houdt. "Ze zijn en blijven onze nationale helden. Helaas zijn ze er niet in geslaagd om de knock-outfase te halen, maar we geloven in dit team. Er zijn altijd mensen die de spelers en de bondscoach bekritiseren als ze verliezen, maar de meerderheid van het land is heel trots op de prestaties van de jongens. Dat hebben ze verdiend."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws