LIVE-discussie: acht (!) wijzigingen bij Italië, Mvogo en Kökcü op de bank

LIVE-discussie: acht (!) wijzigingen bij Italië, Mvogo en Kökcü op de bank

20-06-2021 17:14
27

Italiaanse bondscoach Roberto Mancini heeft de bezem door zijn opstelling gehaald. Italië begint met maar liefst acht andere namen aan hun laatste EK-groepsduel tegen Wales. Turkije en Zwitserland nemen het vanavond tegelijkertijd tegen elkaar op. Bij de Turken zit Feyenoorder Orkun Kökcü opnieuw op de bank.

Het startsein bij Italië - Wales en Zwitserland Turkije zal om 18.00 uur klinken. Bij de Italianen zijn Giovanni Di Lorenzo, Giorgio Chiellini, Leonardo Spinazzola, Nicolò Barella, Manuel Locatelli, Domenico Berardi, Ciro Immobile en Lorenzo Insigne verdwenen uit de opstelling. De ploeg van Mancini is al zeker van de achtste finales, waardoor het achttal vermoedelijk rust krijgt. Tegen Wales staat echter wel de groepswinst op het spel.

Bij Wales zijn er drie wijzigingen in de opstelling. Vedettes Aaron Ramsey en Gareth Bale verschijnen 'gewoon' vanaf de aftrap. Chris Gunter, Neco Williams and Ethan Ampadu starten ook in de basis. Dat gaat ten koste van Ben Davies, Chris Mepham en Kieffer Moore.

Bij Turkije moet Kökcü, die nog geen minuut speelde op dit EK, het dus doen met een plekje op de bank. Bij Zwitserland staat Yann Sommer ook 'gewoon' onder de lat, ondanks dat hij het trainingskamp van de ploeg verliet voor de geboorte van zijn kind. PSV'er Yvon Mvogo zit daardoor op de bank.

De opstellingen:
Italië: Donnarumma; Toloi, Bonucci, Bastoni, Emerson; Pessina, Jorginho, Verratti; Chiesa, Belotti, Bernardeschi.

Wales: Wards; Roberts, Rodon, Gunter, Ampadu, Williams; Morrell, Allen, Ramsey; James, Bale.

Zwitserland: Sommer; Widmer, Elvedi, Akanji, Rodriguez; Freuler, Zuber, Xhaka; Shaqiri, Seferovic, Embolo. 

Turkije: Çakır; Çelik, Demiral, Söyüncü, Müldür; Ayhan, Kahveci, Tufan; Ünder, Çalhanoğlu, Yilmaz.