Oranje-briefje verraadt: Malen en Gravenberch vervangen Weghorst en De Roon

Oranje-briefje verraadt: Malen en Gravenberch vervangen Weghorst en De Roon

20-06-2021 17:28 Laatste update: 17:59
121

De opstelling van het Nederlands elftal lijkt uitgelekt. Wout Weghorst en Marten de Roon verliezen tegen Noord-Macedonië hun basisplek naar alle waarschijnlijkheid aan Donyell Malen en Ryan Gravenberch, zo hebben de camera's van de NOS opgevangen.

Oranje trainde zondagmiddag in Zeist. Daarbij hield assistent-bondscoach Dwight Lodeweges een briefje in zijn hand. Een close-up door de NOS-camera liet weinig ruimte voor twijfel: de namen van Weghorst en De Roon ontbraken, Malen en Gravenberch zullen hen vervangen.

Bondscoach Frank de Boer kondigde zondag op de persconferentie al aan dat hij twee wijzigingen gaat doorvoeren tegen Noord-Macedonië. "Er is genoeg ruimte tussen deze en de volgende wedstrijd om op volle kracht de achtste finale in te gaan. Anders is de rustperiode wel heel erg lang. Ik denk ook dat we nog dingen kunnen verbeteren. Beide aspecten zijn belangrijk", zei De Boer.

Maandag om 18.00 uur staat het laatste pouleduel van Oranje op het programma. De groepswinst is al binnen, dus de druk is wel van de ketel. Toch weigert De Boer zijn hele opstelling om te gooien, zoals Marco van Basten tijdens het EK van 2008 nog wel deed tegen Roemenië.