LIVE: Engeland, Kroatië en Tsjechië verzekeren zich van knock-outfase (gesloten)

LIVE: Engeland, Kroatië en Tsjechië verzekeren zich van knock-outfase (gesloten)

22-06-2021 22:40 Laatste update: 22:58
74

De ontknoping in Poule D belooft een interessante te worden: het wordt waarschijnlijk rekenen bij Engeland-Tsjechië en het wordt sowieso alles of niets bij Schotland-Kroatië. De bal gaat om 21.00 uur Nederlandse tijd rollen in Londen en Glasgow en VoetbalPrimeur houdt je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Engeland en Tsjechië staan allebei op vier punten en hebben daar sowieso genoeg aan om door te gaan, of ze nu eerste, tweede of derde worden in de poule. Tsjechië staat vooralsnog eerste op doelsaldo en Engeland tweede. Maar misschien vinden de Engelsen het wel prima zo? De nummer één van deze poule krijgt immers een tegenstander uit Poule F en de nummer twee treft een op papier minder sterke tegenstander, uit Poule E. Salonremise in de maak?

Bij Schotland-Kroatië zal dat sowieso niet gaan gebeuren. De verliezend WK-finalist van 2018 en de Bravehearts staan allebei op één punt en moeten winnen: de winnaar van deze wedstrijd gaat door en bij een gelijkspel zijn beide landen de klos. Als de nummer drie van deze Poule - in theorie kunnen alle vier de landen nog op plek drie eindigen - doorgaat, dan krijgt Oranje na Spanje en Portugal weer een derde virtuele tegenstander: bij een combinatie ACDF op de eerste vier plekken is de nummer drie van Poule D de potentiële Oranje-opponent. Maar als het gelijkspel wordt in Glasgow, zijn er zo weinig scenario's overgebleven dat Oranje sowieso een tegenstander uit Poule F krijgt.

Het voorlopige 'wachtkamerklassement'
1. Zwitserland (A) 3-4 (-1)
2. Portugal (F) 2-3 (+1)
3. Oekraïne (C) 3-3 (-1)
4. Finland (B) 3-3 (-2)
5. Spanje (E) 2-2 (+/-)
6. Kroatië (D) 2-1 (-1)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie