Sparta verlengt met Fraser en heeft boodschap: 'Dat is de eerste doelstelling'

Sparta verlengt met Fraser en heeft boodschap: 'Dat is de eerste doelstelling'

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 16:10di 22-06-2021 om 16:10

Henk Fraser heeft zijn contract bij Sparta met twee jaar verlengd. De 54-jarige trainer ligt nu tot medio 2024 vast op Het Kasteel, zo maken de Rotterdammers dinsdag bekend.

Volgens Sparta wil het met de contractverlenging duidelijk maken dat de afgelopen drie seizoenen de stijgende lijn is ingezet onder Fraser. Ook de komende drie jaar wil de club stappen zetten. "Eigenlijk hebben we boven verwachting gepresteerd", reageert technisch directeur Henk van Stee op de clubsite. "Met een promotie in 2019, een elfde plaats in 2020 en een achtste plaats afgelopen seizoen met zelfs deelname aan de Play-Offs voor Europees voetbal konden we niet meer krijgen."

"We weten dat we financiële beperkingen hebben bij Sparta, geen spelersbudget dat vergelijkbaar is met clubs die normaal gesproken boven ons hadden moeten eindigen", vervolgt Van Stee. "Maar dat weerhoudt ons er niet van om met elkaar creatief te zijn en stap voor stap uit te groeien tot een stabiele Eredivisie-club. Want, laat duidelijk zijn, ook komend seizoen is handhaving de eerste doelstelling en alles wat we meer bereiken zien we als een bonus."

Fraser vertelt dat hij het uitstekend naar zijn zin heeft bij Sparta, dat volgens hem bezig is om de selectie verder te versterken. Hij staat sinds de zomer van 2018 aan het roer bij de Rotterdammers, die hij in zijn eerste seizoen via de play-offs naar de Eredivisie leidde. Eerder was Fraser coach van ADO Den Haag en Vitesse, waarmee hij de KNVB Beker won.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws