AZ blij met contractverlenging: 'Veel kwaliteit en weet wat gevraagd wordt in top'

AZ blij met contractverlenging: 'Veel kwaliteit en weet wat gevraagd wordt in top'

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 18:06di 22-06-2021 om 18:06

Laatste update: dinsdag 22 juni 2021 om 19:21di 22-06-2021 om 19:21

Jordy Clasie speelt ook de komende seizoenen voor AZ. De 29-jarige middenvelder heeft zijn contract met drie seizoenen verlengd, tot medio 2024. 

Clasie had een aflopend contract in Alkmaar, maar wel met een eenzijdige optie om met een jaar te verlengen. AZ en de zeventienvoudig Oranje-international kiezen nu voor een nieuwe overeenkomst. Clasie kwam in de zomer van 2019 over van Southampton. Afgelopen seizoen speelde hij elf officiële wedstrijden voor AZ, waar hij lijkt te kunnen profiteren van het verwachte vertrek van aanvoerder Teun Koopmeiners.

"Ik heb gekozen voor deze stap omdat ik mij hier heel prettig voel, zowel ikzelf als mijn gezin", vertelt Clasie op de website van de Alkmaarders. "Ik ben dus blij dat ik drie jaar langer voor deze club mag blijven spelen. Uit de duur van dit contract spreekt ook vertrouwen van de club. Alle puntjes stonden voor mij dus op de i, waardoor ik vrij snel met AZ tot een akkoord ben gekomen."

De selectie van coach Pascal Jansen begint donderdag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar Clasie is al ruim een week in training. "Daar hebben we bewust voor gekozen, omdat ik er vorig seizoen een halfjaar uit ben geweest met een blessure. Je wilt natuurlijk zo fit mogelijk aan het seizoen beginnen en daarom heb ik mijn vakantie eerder afgebroken. Mijn doel is om er vanaf het begin te staan en zoveel mogelijk te spelen."

Directeur voetbalzaken Max Huiberts is blij dat Clasie bij de club blijft. "We hebben in de afgelopen twee jaar gezien dat Jordy een speler met heel veel kwaliteit is. Hij heeft veel ervaring, tegelijkertijd een goede klik met de jongere spelers en weet wat er gevraagd wordt in de top. Jordy heeft wel wat pech gehad met blessureleed, maar je ziet aan alles dat hij zich heeft voorgenomen fit aan de voorbereiding te starten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Staat Clasie komend seizoen in de basis bij AZ?

Ja
66%
Nee
34%
(373 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws