Oranje ontloopt nummer drie van poule F en speelt tegen Tsjechië in Boedapest

Oranje ontloopt nummer drie van poule F en speelt tegen Tsjechië in Boedapest

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 19:54wo 23-06-2021 om 19:54

Oranje speelt de achtste finale op het EK van aanstaande zondag tegen Tsjechië. Door de resultaten in poule E weet het Nederlands elftal zeker dat het de nummer drie van de gevreesde poule F niet kan treffen.

Het enige scenario waarin Oranje de nummer drie van poule F zou ontlopen, ontvouwde zich meteen in poule E. Polen mocht niet van Zweden winnen en Emil Forsberg maakte al gauw de 0-1 namens de Scandinaviërs. In de tweede helft verdubbelde diezelfde Forsberg de marge en hadden Robert Lewandowski en co drie treffers nodig om nog door te gaan naar de achtste finale en Nederland daarbij dwars te zitten. De superspits van Bayern München maakte er twee en het werd heel spannend, maar de laatste viel niet meer. In de slotfase maakte Viktor Claesson er zelfs nog 3-2 van.

Verder was het ook zaak dat Spanje tegen Slowakije niet in een gelijkspel zou eindigen en dat bij een Spaanse zege die uitslag ruim zou zijn. La Roja hielp een handje mee, want het legde de weerloze Slowaken met 5-0 over de knie. Het werd daarbij vaak geholpen door Martin Dúbravka, de keeper van Slowakije, die een aantal keer lelijk in de fout ging. Hij maakte een eigen goal en zag dat Aymeric Laporte, Pablo Sarabia, Ferran Torres en Pau Torres ook tot scoren kwamen. Daarmee werd het vonnis over Slowakije geveld.

Die ploeg is namelijk één van de twee nummers drie die naar alle waarschijnlijkheid niet door zullen gaan. Alleen als Portugal een ontzettend pak slaag van Frankrijk krijgt kan Slowakije nog doorgaan, maar dat is voor Oranje niet meer van belang. In beide gevallen treft het Nederlands elftal de Tsjechen in de Puskás Aréna in Boedapest en dus weet bondscoach Frank de Boer waar hij zijn mannen op voor kan bereiden. Het duel in Hongarije begint om 18.00 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws