TG en VI: Sulemana al in Amsterdam, Ajax wil snel handelen, maar is er nog niet

TG en VI: Sulemana al in Amsterdam, Ajax wil snel handelen, maar is er nog niet

23-06-2021 22:58 Laatste update: 23:18
116

Ajax is al een half jaar bezig met Kamaldeen Sulemana, maar wil de deal nu beklinken, meldt De Telegraaf woensdagavond. De Ghanese aanvaller van het Deense FC Nordsjaelland is al in Amsterdam en Ajax wil eventuele kapers op de kust voor zijn.

'De komende uren en dagen worden cruciaal', concludeert De Telegraaf. Ajax is er al uit met Nordsjaelland, is naar verluidt bereid om vijftien miljoen euro te betalen en heeft een meerjarig contract klaarliggen. Maar nu moet de regerend Eredivisie-kampioen er dus voor zorgen dat er geen andere club uit een topcompetitie komt, die met de vleugelaanvaller aan de haal gaat. Onder meer Manchester United werd in het recente verleden al aan de Ghanese snelheidsduivel gelinkt.

Als Ajax de regie in eigen handen houdt, is Sulemana alvast beschikbaar voor een medische keuring. Voetbal International heeft inmiddels ook ingehaakt op het nieuws en meldt dat er mogelijk vóór het weekend al getekend wordt. De commissie die de zaakwaarnemer van Sulemana ontvangt, is één van de laatste struikelblokken.

Op transfergebied is het vooralsnog redelijk rustig gebleven in Amsterdam: Sulemana zou na de doelmannen Remko Pasveer en Jay Gorter de derde zomeraanwinst kunnen worden. Een andere sluitpost is juist verhuurd: Dominik Kotarski gaat tijdelijk bij HNK Gorica in zijn geboorteland Kroatië aan de slag. Verder werd Lassina Traoré voor tien miljoen euro aan Shakhtar Donetsk verhuurd. Eerder deze week werd duidelijk dat Ajax zijn oog heeft laten vallen op Steven Berghuis, de aanvoerder van aartsrivaal Feyenoord. Of hij nog een optie is als Ajax Sulemana binnen heeft, zal nog moeten blijken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie