Breaking news

Rosario heeft transfer officieel te pakken: van PSV naar 'Nederlands' Nice

Van der Gijp kreeg bericht van Van Dijk na boycot: 'Zelfs door hem voorgesteld'

Van der Gijp kreeg bericht van Van Dijk na boycot: 'Zelfs door hem voorgesteld'

Gepubliceerd: vrijdag 25 juni 2021 om 12:03vr 25-06-2021 om 12:03

Laatste update: vrijdag 25 juni 2021 om 15:30vr 25-06-2021 om 15:30

René van der Gijp heeft donderdagavond een onthulling gedaan. Bij De Oranjezomer vertelt de analist dat Virgil van Dijk een programma met onder meer Van der Gijp en Johan Derksen wilde maken.

Vorig jaar ontstond een racismerel rond Veronica Inside, nadat Derksen zich bij een foto van een zwarte piet afvroeg 'of dit Akwasi niet is'. De spelersgroep van Oranje besloot als reactie daarop om geen interviews meer te doen met Veronica Inside. Die boycot geldt ook voor De Oranjezomer, wat een spin-off is van het programma.

In de studio komt de boycot ter sprake. Van der Gijp vertelt vervolgens over een voorstel van Van Dijk in de tijd dat de racismerel speelde. "Het was een erg vreemde zaak", begint Van der Gijp. "Wij hadden maandag die uitzending gehad, waarna ik dinsdag een telefoontje van iemand van Talpa kreeg. Diegene vroeg ik mee wilde werken aan een programma waarin Johnny de Mol presentator was en waar Van Dijk, Johan Derksen en ik in zaten. Ik dacht: nu word ik echt gek. Dat was zelfs door Van Dijk voorgesteld... En dan zijn wij ineens geen racisten meer?"

Wilfred Genee gaat verder in op het programma dat De Mol moest gaan presenteren. "Hij wilde een soort bruggetje maken. Hij vertelde dat hij sterke band met Van Dijk heeft en hij dacht hij jullie weer bij elkaar zou kunnen brengen", vertelt Genee, waarna Van der Gijp uitgesproken reageert. "Ik vond het totaal, maar dan ook echt totaal achterlijk. Van Dijk had de dag daarvoor een boycot aangekondigd voor ons programma, maar dan ineens... Ik wist echt niet wat ik hoorde."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws