'FC Twente strikt nieuwe rechtsback en hoopt op ex-PSV'er Locadia en Pröpper'

'FC Twente strikt nieuwe rechtsback en hoopt op ex-PSV'er Locadia en Pröpper'

25-06-2021 13:15 Laatste update: 14:26
47

FC Twente gaat zich versterken met Giovanni Troupéé. Daarnaast hebben de Tukkers onder meer de pijlen gericht op Jürgen Locadia, meldt TC/Tubantia.

Volgens de regionale krant zet Troupée vrijdagmiddag zijn handtekening onder een eenjarig contract, met een optie voor nog een seizoen. De 23-jarige rechtsback komt transfervrij over van FC Utrecht, waar zijn verbintenis afliep. Hij is in De Grolsch Veste de opvolger van Tyronne Ebuehi, met wie Twente graag verder wilde, maar Benfica zat te hoog in de boom.

Troupée speelde na de winterstop in 2020 ook al even op huurbasis voor de Tukkers, maar de coronacrisis maakte toen een vervroegd einde aan de competitie. Hij is na doelman Lars Unnerstall, spits Manfred Ugalde en vleugelaanvaller Virgil Misidjan de vierde aanwinst. Daarnaast zijn Kik Pierie en Luka Ilic ook komend seizoen op huurbasis actief in Enschede.

Volgens Tubantia is Twente nog niet uitgewinkeld. De eerste prioriteit is nu een rechter centrale verdediger en een spits. Voor die eerste positie is Heracles Almelo-aanvoerder Robin Pröpper nog steeds een belangrijke kandidaat, terwijl Locadia mogelijk de nieuwe aanvalsleider wordt. De 27-jarige aanvaller verruilde PSV in 2018 voor Brighton & Hove Albion, maar in Engeland kwam hij niet uit de verf. Na een verhuur aan FC Cincinnati is hij terug in Brighton, waar hij nog altijd geen toekomst lijkt te hebben.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie