Ajax zwaait Eiting na veertien jaar uit: middenvelder gaat met Van den Brom werken

Ajax zwaait Eiting na veertien jaar uit: middenvelder gaat met Van den Brom werken

Gepubliceerd: vrijdag 25 juni 2021 om 20:35vr 25-06-2021 om 20:35

Laatste update: vrijdag 25 juni 2021 om 20:48vr 25-06-2021 om 20:48

Carel Eiting loopt al bijna zijn hele leven rond bij Ajax, maar zal de Amsterdammers gaan verlaten. De middenvelder zet zijn loopbaan voort bij het Racing Genk van trainer John van den Brom, melden beide clubs via de officiële kanalen.

Eiting werd vorig seizoen al verhuurd aan Huddersfield Town en had in Amsterdam nog een contract tot 2022. Hij wilde Ajax, na een verblijf van in totaal veertien jaar, echter niet transfervrij verlaten. Hoeveel Genk voor de middenvelder betaalt, laat Ajax in het midden.

Ook Genk doet geen uitspraken over een transfersom. Eiting heeft in de Luminus Arena een vierjarige verbintenis gesigneerd. Hij komt in Belgisch Limburg niet alleen Van den Brom, maar ook voormalig Eredivisie-topscorer Cyriel Dessers tegen. Genk werd na de play-offs om de landstitel tweede achter Club Brugge en speelt begin augustus in de derde voorrondes van de Champions League.

Eiting maakte in 2016 zijn officiële Ajax-debuut, in een bekerduel met Kozakken Boys. Mede door hardnekkig blessureleed stokte zijn ontwikkeling echter. Uiteindelijk heeft hij 31 Ajax-wedstrijden in alle competities op zijn naam kunnen schrijven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws