Robben ontbreekt op eerste training FC Groningen: 'We respecteren elk besluit'

Robben ontbreekt op eerste training FC Groningen: 'We respecteren elk besluit'

26-06-2021 10:41
94

Het is nog niet duidelijk of Arjen Robben stopt met voetballen of nog een jaar doorgaat. FC Groningen laat zaterdag wel weten dat hij ontbreekt op de eerste training.

Robben speelde vorige week een oefenwedstrijd met het jeugdelftal van FC Groningen O18, maar ontbreekt bij de training van het eerste elftal. Daaruit hoeven geen conclusies te worden getrokken, benadrukt Groningen via de officiële kanalen.

"Arjen heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. Tot die tijd volgt hij zijn eigen programma. Wij houden hierover contact met elkaar. Wij geven hem als club alle tijd en ruimte om een weloverwogen keuze te maken over zijn toekomst. Wij hebben eerder al aangegeven dat wij hopen dat Arjen nog een jaar bij ons doorgaat als speler, maar zullen iedere beslissing die hij neemt uiteraard respecteren", zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

"Wij zijn hem sowieso al ontzettend dankbaar dat hij afgelopen seizoen deel uitmaakte van de spelersgroep. Wij hopen op een vervolg, maar wachten dit rustig af. We hebben hiervoor geen termijn gesteld met elkaar. De competitie begint immers pas medio augustus."

Robben (37) speelde het afgelopen seizoen zeven Eredivisie-wedstrijden voor Groningen. Tijdens het slot van het seizoen kwam hij vaker in actie. Ook de play-offs maakte Robben mee.