De Boer laat zich uit over Oranje en houdt zich afzijdig in Berghuis-soap

De Boer laat zich uit over Oranje en houdt zich afzijdig in Berghuis-soap

Gepubliceerd: zaterdag 26 juni 2021 om 18:20za 26-06-2021 om 18:20

Laatste update: zaterdag 26 juni 2021 om 18:21za 26-06-2021 om 18:21

Frank de Boer en Frenkie de Jong zien het Nederlands elftal stappen maken. Het sentiment lijkt langzaam te kantelen nu Oranje de achtste finale van het EK gehaald heeft.

"We hebben tegen Oekraïne op verschillende momenten gezien dat we vrij goed aan de bal waren, terwijl het verdedigend iets minder was", zegt De Boer op de persconferentie. "Tegen Oostenrijk was het andersom. Tegen Noord-Macedonië hebben we bij vlagen beide aspecten gezien. Als ik zie hoe de groep bezig is met elkaar, dat is hartstikke mooi om te zien. Ze zijn er heel nauw bij betrokken. In dat opzicht vind ik dat we stappen hebben gemaakt."

De Jong sluit zich bij de woorden van De Boer aan. "Vanaf het trainingskamp is het steeds iets beter gegaan. Het nieuwe systeem heeft even tijd nodig. Je hebt een grote ontwikkeling gezien. We groeien nog steeds door, hopelijk kunnen we tegen Tsjechië een volgende stap zetten."

Dumfries
Denzel Dumfries heeft zich in de poulewedstrijden ontpopt tot een van de uitblinkers. De interesse in de PSV'er is flink op gang gekomen, maar De Boer denkt dat hij daar mee om kan gaan. "Ik vind het fantastisch wat Denzel heeft laten zien. Je weet dat als je op dit podium je laat zien, er interesse zal zijn van clubs. Daar doe je het ook voor. Op dit toernooien wil je het allerbeste van jezelf laten zien. Ik weet zeker dat Denzel goed omgaat met de geruchten. Hij weet waar hij mee bezig is. Ik ben niet bang dat hij daardoor van de leg is. Daar is hij te nuchter voor."

Berghuis
De Boer liet zich niet uit over de soap rond Steven Berghuis. De aanvaller van Feyenoord staat in de belangstelling van Ajax. "Ik hou me bezig met het EK. Wat Ajax en Feyenoord doen, daar laat ik me niet over uit. Laat ik het bij het EK houden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws