'Gakpo krijgt wellicht kort vakantie: PSV ziet hem als optie voor CL-voorronde'

'Gakpo krijgt wellicht kort vakantie: PSV ziet hem als optie voor CL-voorronde'

26-06-2021 20:49
53

Het zou zomaar kunnen dat Cody Gakpo maar tien dagen vakantie krijgt. De aanvaller van PSV is voor de Eindhovense club een optie voor het eerste CL-voorrondeduel met Galatasaray op 21 juli.

Gakpo zit bij de selectie van het Nederlands elftal dat ver hoopt te komen op het EK. De finale van het toernooi wordt op 11 juli gespeeld en in het geval dat de mannen van De Boer die eindstrijd halen, zou het een hele korte vakantie kunnen worden voor de Eintovenaar. Het eerste Champions League-voorrondetreffen met Cim Bom staat namelijk op 21 juli gepland, tien dagen na de EK-finale.

PSV ziet Gakpo volgens het Eindhovens Dagblad wel als optie voor die wedstrijd en dus zou het kunnen dat hij tien dagen na een eventuele EK-finale alweer aan de bak zou moeten. Als het Nederlands elftal de halve finale haalt moet het op woensdag 7 juli aantreden en mocht Oranje van de Tsjechen winnen, speelt het op zaterdag 3 juli tegen Denemarken. In dat geval zou de Eindhovense aanvaller respectievelijk veertien en achttien dagen 'rust' hebben.

De wedstrijd tegen de Turken is dusdanig belangrijk voor PSV dat de club er waarschijnlijk veel aan gelegen is om dan in een zo sterk mogelijke formatie aan te treden. Of dat met Donyell Malen en Denzel Dumfries zal zijn, moet de komende weken gaan blijken. Zij staan in de belangstelling van diverse buitenlandse clubs. Bij Gakpo is dat nog niet aan de orde.