'Stekelenburg had misschien wel recordinternational van Oranje moeten zijn'

'Stekelenburg had misschien wel recordinternational van Oranje moeten zijn'

27-06-2021 12:04 Laatste update: 12:09
64

Volgens Sander Westerveld had Maarten Stekelenburg meer uit zijn loopbaan moeten halen. De ex-doelman denkt dat de 38-jarige routinier recordinternational van Oranje had kunnen worden.

"Hij had de recordinternational van Oranje kunnen zijn, misschien wel moeten zijn", vertelt Westerveld bij VI Live over Stekelenburg. Momenteel is Wesley Sneijder de recordinternational van Nederland, met 134 interlands. Bij Stekelenburg staat de teller op 62 caps.

"Ik denk niet dat hij ooit naar een club is gegaan om alleen maar op de bank te gaan zitten", gaat Westerveld verder over Stekelenburg. "Dat deed Carlo Cudicini een tijd geleden wel. Toen ik bij Liverpool speelde, werd hij uitgeroepen tot beste keeper van de Premier League. Chelsea kocht daarna Petr Cech. Dat was een rare move, maar Cudicini bleef drie of vier jaar op de bank zitten achter Cech. Hij kon alleen bij iedere andere Europese topclub eerste keeper worden."

Westerveld is wel onder de indruk van het spel van Stekelenburg op het EK. "Als je kijkt hoe hij nu weer presteert bij Oranje... Hij is voor mij de ideale keeper, omdat hij alles heeft wat een goede doelman nodig heeft", besluit hij.

Nadat Stekelenburg in 2011 vertrok bij Ajax, stond hij onder contract bij AS Roma, Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton. Bij al die clubs belandde de international op de bank. Afgelopen zomer keerde Stekelenburg terug bij Ajax, waar hij eerste doelman werd na de schorsing van Andre Onana.