Denemarken baalt van Oranje-uitschakeling: 'Tsjechië is duidelijk beter'

Denemarken baalt van Oranje-uitschakeling: 'Tsjechië is duidelijk beter'

28-06-2021 07:56
54

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand zat zondag zeker niet juichend voor de televisie tijdens de uitschakeling van Oranje op het EK. De keuzeheer had in de kwartfinale liever Nederland dan Tsjechië getroffen, laat hij weten.

Hoewel het Nederlands elftal veertiende staat op de wereldranglijst en Tsjechië slechts de nummer veertig is, baalt Hjulmand van de uitkomst in Boedapest. "Ik wil alleen maar zeggen dat iedereen die denkt dat dit een geweldig resultaat is, daar opnieuw over na moet denken. Ik had liever Nederland ontmoet", reageert hij in gesprek met Viaplay.

"Het is duidelijk dat ze een paar uitstekende spelers hebben die stuk voor stuk een beetje beter zijn dan de Tsjechen", vervolgt Hjulmand. "Maar ik denk dat Tsjechië in zijn geheel duidelijk beter is. Zij hebben de afgelopen jaren ook beter gepresteerd."

Hjulmand wijst onder meer op het 1-1 gelijkspel van Tsjechië tegen België in de WK-kwalificatie in maart. "Dat was heel, heel sterk. Dit is de eerste keer dat wij een team ontmoeten die onze intensiteit kan evenaren. Wij hebben op die manier veel wedstrijden gewonnen, maar we zullen aan elkaar gewaagd zijn", voorspelt de Deense coach.

Overigens is Mads Junker het niet helemaal eens met Hjulmand. "Kwalitatief gezien is deze tegenstander beter voor Denemarken", zegt de oud-speler van Vitesse en Roda JC bij TV2. "We maken nu vijf tot tien procent meer kans. Het topniveau van Tsjechië is niet zo hoog als dat van Nederland, maar met de ondergrens is dat dan weer andersom."

Junker ziet dat Denemarken de favoriet zal zijn in de kwartfinale. "Daar ligt een uitdaging, maar als je objectief kijkt zijn we ook favoriet. Als ik had mogen kiezen tussen Tsjechië en Nederland, had ik Tsjechië gekozen. Ze hebben geen exceptionele spelers van topniveau."