'Van Hooijdonk wordt niet verhuurd en mag acclimatiseren in de Serie A'

'Van Hooijdonk wordt niet verhuurd en mag acclimatiseren in de Serie A'

Gepubliceerd: maandag 28 juni 2021 om 14:51ma 28-06-2021 om 14:51

Sydney van Hooijdonk zal in Bologna rustig mogen wennen aan de omstandigheden. De 21-jarige spits, wiens transfer naar Italië binnen afzienbare tijd bekend zal worden gemaakt, wordt het eerste half jaar hoe dan ook niet verhuurd.

Van Hooijdonk zal een vierjarig contract gaan tekenen bij Bologna, dat een stappenplan heeft gemaakt voor de talentvolle aanvaller. Volgens BN DeStem wordt hij het eerste half jaar niet verhuurd om te kunnen wennen aan het Italiaanse leven, het niveau en de voetbalcultuur. Het is echter niet de verwachting dat de targetman veel zal spelen, omdat de stap van de Keuken Kampioen Divisie naar de Serie A daarvoor te groot lijkt.

De spits uit Breda zal dus de voorbereiding op het nieuwe seizoen meemaken, maar wel het 'pad der geleidelijkheid' bewandelen. Dat deed ook Jerdy Schouten toen die naar Bologna werd gehaald en nu is de blonde middenvelder vaste waarde in het eerste elftal. Datzelfde wordt van Van Hooijdonk gehoopt. NAC Breda houdt er in ieder geval niets aan over, want hun jeugdproduct vertrekt transfervrij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws