'Ajax en Feyenoord akkoord: Berghuis voor 6 miljoen naar Amsterdam'

'Ajax en Feyenoord akkoord: Berghuis voor 6 miljoen naar Amsterdam'

28-06-2021 19:00 Laatste update: 19:08
808

De transfer van Steven Berghuis van Feyenoord naar Ajax is in kannen en kruiken. Dat weet Chris Woerts. Volgens de sportmarketeer betalen de Amsterdammers zes miljoen euro voor de 29-jarige Oranje-international.

Berghuis werd zondag met het Nederlands elftal uitgeschakeld in de achtste finale van het EK. Daardoor lijkt een transfer snel zijn beslag te kunnen krijgen. "Ik heb het vanmiddag gehoord", vertelt Woerts bij Veronica Inside. "De deal met Ajax en Berghuis is rond. Berghuis ziet af van zijn deel van de transferopbrengst. Daarmee zijn alle plooien gladgestreken. Hij gaat deze week tekenen en dan wordt het bekendgemaakt."

Volgens Woerts betaalt de landskampioen iets meer dan vier miljoen euro voor de rechtsbuiten. "De ondergrens was vier miljoen. Alles daarboven zou worden gedeeld door Feyenoord en Berghuis. Feyenoord vroeg acht miljoen, maar nu hij afziet van zijn deel gaat er twee vanaf. Het wordt dus zes miljoen euro." Daarmee is ook een dreigende arbitragezaak afgewend, waarover De Telegraaf vrijdag schreef.

Berghuis heeft nog een contract tot medio 2022 in De Kuip, maar hij stond open voor een nieuwe uitdaging. De aanvaller wil graag de Champions League in en tegelijkertijd in beeld blijven bij Oranje met het oog op het WK in Qatar. Hij werd ook in verband gebracht met PSV en VfL Wolfsburg, maar zijn toekomst zou dus in de Johan Cruijff Arena liggen.

Berghuis was de voorbije jaren de grote man bij Feyenoord, dat hem na de behaalde landstitel in 2017 definitief overnam van Watford. De aanvoerder van de Rotterdammers, die eerder uitkwam voor FC Twente, VVV-Venlo (huur) en AZ, tekende het afgelopen seizoen voor achttien treffers en veertien assists in 31 Eredivisie-duels.