Almere City neemt spits over van FC Utrecht: 'De juiste stap in mijn carrière'

Almere City neemt spits over van FC Utrecht: 'De juiste stap in mijn carrière'

Gepubliceerd: maandag 28 juni 2021 om 20:16ma 28-06-2021 om 20:16

Almere City neemt Jonas Arweiler over van FC Utrecht. De spits had in de Domstad geen toekomst meer en krijgt in de Keuken Kampioen Divisie de kans om zijn carrière een nieuwe impuls te geven.

Arweiler had bij Utrecht nog een contract voor één seizoen. Vorig jaar werd hij verhuurd aan ADO Den Haag. "In deze fase van zijn loopbaan wil Jonas perspectief hebben op het maken van veel speelminuten. Dat is essentieel voor zijn verdere ontwikkeling", zegt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite van Utrecht. "Wij konden hem niet dat perspectief bieden dat Almere City FC wel kan. We zijn met Almere City FC tot een passende oplossing gekomen voor wat betreft het nog doorlopende contract van Jonas in Utrecht en wensen hem veel succes toe bij het vervolg van zijn loopbaan."

Arweiler (24), die voor Jong FC Utrecht 55 wedstrijden speelde en daarin vijftien goals en dertien assists voor zijn rekening nam, krijgt bij Almere City een nieuwe kans. "Almere City FC heeft er heel veel aan gedaan om mij het gevoel te geven dat dit de juiste stap is mijn carrière. Technisch manager Teun Jacobs nam al vroeg contact met mij op. Het plan dat hier ligt en de ambities van de club spreken mij erg aan", zegt Arweiler op de clubsite van Almere City.

"Mijn voornaamste doel is om veel doelpunten te gaan maken, assists te geven en belangrijk te zijn voor de ploeg. Natuurlijk wil ik mijn persoonlijke ambities verwezenlijken, maar het doel van de club staat altijd op de eerste plaats. Ik ben een echte teamspeler."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws