Eiting: 'Ten Hag en ik keken elkaar aan en zeiden: we gaan ons eigen weg'

Eiting: 'Ten Hag en ik keken elkaar aan en zeiden: we gaan ons eigen weg'

Gepubliceerd: maandag 28 juni 2021 om 21:48ma 28-06-2021 om 21:48

Carel Eiting kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode bij Ajax. Toen hij vorig jaar verhuurd werd aan Huddersfield Town, wist hij eigenlijk al dat een doorbraak in Amsterdam lastig zou worden.

Eiting tekende eind vorige week voor vier jaar bij KRC Genk. "Ajax en ik stonden voor alles open, maar als je wordt verhuurd, is de kans daarna vrij groot dat je definitief een stap maakt. Er zijn namelijk niet veel clubs die kunnen tippen aan het niveau wat Ajax op dit moment nastreeft", zegt Eiting tegen Ajax Life.

"Toen ik aangaf aan de trainer (Erik ten Hag, red.) dat ik weer verhuurd wilde worden om garantie te hebben op speeltijd, was dat eigenlijk wel het moment dat we elkaar aankeken en zeiden: we gaan allebei ons eigen weg", zegt Eiting. "Je wil altijd voor Ajax spelen, maar ook garantie hebben op speeltijd en iets nieuws ervaren. Daarin hebben Overmars en Van der Sar mij altijd gesteund."

Een terugkeer naar Ajax wordt door Eiting niet uitgesloten, maar het ligt niet in zijn handen. De deur in Amsterdam staat altijd voor hem open. "Ik ga nu gewoon doen wat ik leuk vind, zo goed mogelijk spelen, beter worden en een zo leuk mogelijke carrière maken. De deur voor Ajax zal nooit dichtgaan, want ik ben voor altijd Ajacied."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws