Driessen komt met Ten Cate en Gullit, naam van Keizer 'is gevallen'

Driessen komt met Ten Cate en Gullit, naam van Keizer 'is gevallen'

29-06-2021 20:07
238

Valentijn Driessen van De Telegraaf denkt dat Henk Ten Cate de beste kandidaat is om Frank de Boer op te volgen als bondscoach van het Nederlands elftal. Ruud Gullit en Marcel Keizer zouden dan zijn assistenten kunnen worden.

De zoektocht naar een opvolger voor De Boer, die dinsdag vertrok bij de KNVB, kan beginnen. "Je denkt snel aan mensen die vrij zijn, zoals Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst. Maar ik denk dat je niet dezelfde fout moet maken als met Frank de Boer door bij hen uit te komen", zegt Driessen in een item van De Telegraaf.

Driessen komt met Ten Cate, die voor de aanstelling van De Boer al genoemd werd. "Ik denk dat dat een van de beste kandidaten is. Vorige keer wilde de KNVB daar absoluut niet aan. Vanuit de spelersgroep werd die naam wel geopperd. Ten Cate zou kunnen met bijvoorbeeld Ruud Gullit en Marcel Keizer, wiens naam ook is gevallen. Daar kan hij goed mee. Dat is ook een hele integere man."

"Ik denk dat je ook moet kijken naar de combinatie van een aantal trainers bij elkaar. Nu zijn Dwight Lodeweges en Maarten Stekelenburg nog de assistenten. Als je ruimte in je organisatie hebt en nog iemand zoekt, prima, maar niet meer bij het Nederlands elftal. Een schoonmaak? Bij het Nederlands elftal zeker", zegt Driessen.