Makkelie solliciteert naar EK-finale: 'Uitstekend, de UEFA zal tevreden zijn'

Makkelie solliciteert naar EK-finale: 'Uitstekend, de UEFA zal tevreden zijn'

30-06-2021 10:33 Laatste update: 11:10
44

Danny Makkelie heeft tijdens Engeland - Duitsland opnieuw laten zien dat hij rijp is voor het fluiten van de EK-finale. Dat stelt voormalig topscheidsrechter Dick Jol. Ook collega Bas Nijhuis is lovend.

Makkelie is één van de belangrijkste kandidaten voor de eindstrijd op Wembley, concludeert Jol na de achtste finale tussen Engeland en Duitsland (2-0). "Hij heeft uitstekend gefloten", zegt hij tegen De Telegraaf. "Niet foutloos, zoals de tv-commentator zei, maar door de emotionele lading was dit een duel met een hoge moeilijkheidsgraad. En met het optreden van Makkelie was écht heel weinig mis."

Wedden

Meer odds

"Danny wekt geen irritatie op, lokt niets uit. Hij fluit strak, staat voortdurend boven op de situatie en geeft kaarten wanneer dat nodig is", oordeelt Jol. "De UEFA zal tevreden zijn." Bij De Oranjezomer is ook Nijhuis positief over Makkelie. "Ik vond hem aardig goed fluiten. Ik denk dat hij hier wel iets heeft neergezet richting meer", doelt de scheidsrechter op een eventuele EK-finale. "Ik denk dat hij hier zeker een gooi mee doet."

Makkelie deelde tijdens Engeland - Duitsland vijf gele kaarten uit. Nederland heeft overigens nog een ander ijzer in het vuur: Björn Kuipers is ook kandidaat voor het fluiten van de EK-finale.