'De KNVB gaat me nu heus niet bellen, Oranje is nu letterlijk ver van mijn bed'

'De KNVB gaat me nu heus niet bellen, Oranje is nu letterlijk ver van mijn bed'

01-07-2021 19:09
70

Thomas Letsch verwacht niet dat de KNVB één dezer dagen contact met hem opneemt voor de vacature van bondscoach. De Duitse oefenmeester zou in de toekomst wel trainer van een land willen worden, maar dan waarschijnlijk niet van Nederland.

"Een jaar geleden was ik de grote onbekende in het Nederlandse voetballandschap, dan is Oranje nu letterlijk ver van mijn bed", vertelt Letsch in gesprek met De Gelderlander over de vacature van bondscoach. "Ze gaan mij bij de KNVB heus niet bellen. Ik kan me volledig bezighouden met Vitesse. En daarmee ben ik druk genoeg."

"Jullie hebben 17 miljoen bondscoaches", gaat Letsch lachend verder. "Voor een clubtrainer is de druk al groot. De prestaties liggen altijd onder een vergrootglas. Maar voor een bondscoach is die gigantisch. Ik zie het bondscoachschap op termijn best zitten. Maar dan denk ik eerder aan een mooie, exotische bestemming. Een fijn, klein voetballand. Trinidad en Tobago? Dat klinkt mooi. Haha."

Mogelijk gaat de KNVB een buitenlandse bondscoach aanstellen. Letsch 'betwijfelt' of de bond dat wel moet doen. "Nederland heeft een prachtige, typisch eigen, voetbalcultuur. Er lopen hier heel veel uitstekende trainers rond. Dan moet daar toch echt goed worden rondgekeken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie