Update: zaakwaarnemer bevestigt transfer van talentvolle Ajax-doelman (16)

Update: zaakwaarnemer bevestigt transfer van talentvolle Ajax-doelman (16)

02-07-2021 13:49 Laatste update: 13:47
115

Ajax gaat de talentvolle Roy Steur kwijtraken. De zestienjarige doelman vertrekt volgens Ajax Showtime per direct naar Bayer Leverkusen. Ajax houdt alleen een opleidingsvergoeding over aan Steur.

Steur had nog geen contract bij Ajax, waardoor de Amsterdammers dus niet meer dan een opleidingsvergoeding tegemoet kunnen zien voor de jeugdinternational. Steur zou komend seizoen aanvankelijk uitkomen voor het Onder 17-team van Ajax, maar dat gaat nu niet door. Bij Leverkusen gaat de goalie ook in het Onder 17-elftal keepen. Ajax pikte Steur in 2015 op bij RKAV Volendam.

Steur keepte de laatste weken nog een aantal oefenduels in het shirt van de landskampioen. De spoeling onder de lat bij Ajax Onder 17 is door het vertrek van Steur redelijk dun: Tommy Setford, de jongere broer van Jong Ajax-doelman Charlie Setford, is momenteel nog de enige keeper in het jeugdelftal.

Update: De zaakwaarnemer van Roy Steur heeft de transfer naar Bayer Leverkusen bevestigd. De talentvolle doelman van Ajax tekent in Duitsland voor drie seizoenen. "Roy is een keeper die met zijn fysieke kracht, meevoetballende kwaliteiten en no-nonsense mentaliteit goed past in het Duitse voetbal", zegt zaakwaarnemer Juul Heldens van Forza Sports Group tegen Voetbal International.

"De club heeft er veel aan gedaan om hem binnen te halen. Hij start in de Onder-19 en als hij zich goed ontwikkelt krijgt hij op termijn de kans om met het eerste elftal mee te trainen. Daar spreekt ontzettend veel vertrouwen uit."